Makers anti-pestsite bedreigd

Pesten Is LafDe oprichters van de website www.pestenislaf.nl worden sinds de opening van de site, een maand geleden, bedreigd. Soms zelfs met de dood. Er zijn al bijna 100 dreigementen via het forum en e-mail binnengekomen.

De site is een initiatief van De Kinderconsument. Deze stichting uit Alkmaar houdt zich bezig met de veiligheid van kinderen die gebruik maken van moderne communicatie. Volgens de stichting worden veel kinderen flink gepest via sms of chat (MSN). Directeur Bamber Delver: ''En daarbij is het stadium van een flinke grap voorbij. Het gaat echt om dreigementen in de trant van: 'Ik zal jou na schooltijd eens flink in elkaar meppen'.''

In de korte tijd dat pestenislaf.nl in de lucht is hebben al veel jongeren uitgebreid verslag gedaan van wat hen is overkomen. Dat kan schijnbaar niet de goedkeuring wegdragen van een aantal pestkoppen. Zij laten via de site dagelijks drie tot vier keer weten deze aandacht niet op prijs stellen. Als de medewerkers van de site doorgaan met hun advies om melding en aangifte te doen van pesterijen, staan hun de vreselijkste dingen te wachten.

Directeur Delver heeft contact gelegd met de providers over de e-mailadressen van de bedreigers: ''Als de providers ons de namen van de afzenders geven, dan gaan we hen benaderen en vragen waar ze mee bezig zijn.'' Aangifte is nog niet gedaan, maar men is wel in overleg met de politie over hoe het beste met deze dreigementen kan worden omgegaan.