Ex-PvdA bestuurder ontkent seksmisbruik Marokkaanse minderjarigen

Een voormalig voorzitter van het PvdA-gewest Rotterdam-Rijnmond ontkende gisterenavond in het tv-programma van Peter R. De Vries dat er op zijn zolder seksfeesten hebben plaatsgevonden, waarbij minderjarige jongens zijn vastgebonden en opgehangen. Aan die feesten zouden volgens een politie-informant onder meer ook Pim Fortuyn, een ambtenaar van het Rotterdamse stadhuis, een politieman en een arts hebben deelgenomen.

Volgens de informant werden de veelal aan drugs verslaafde jongens in ruil voor de seks betaald met cocaÔne en pillen. Fortuyn zou op de zolder seks hebben gehad met Marokkaanse jongetjes die waren geronseld op een homo-ontmoetingsplaats. De ex-voorzitter van de PvdA-afdeling zou de jongens hebben geregeld en betaald.

De informant die naar de politie stapte met het verhaal, beweerde zelf aanwezig te zijn geweest bij de seksfeesten op de zolder van de PvdA'er. Er zouden attributen aanwezig zijn geweest om de jonge Marokkaantjes aan muren en plafonds op te hangen.

PvdA
De voormalige PvdA-voorzitter ontkende in de uitzending van De Vries alle beschuldigingen. Hij gaf wel toe samen met Fortuyn darkrooms te hebben bezocht. Na de tips van de informant heeft de AIVD een onderzoek ingesteld naar het seksleven van Fortuyn. De seksuitspattingen van het netwerk van de PvdA'er zou nog actief zijn geweest tijdens de aanloop naar de verkiezingen van 2002. Peter R. De Vries zei in zijn uitzending dat er geen bewijs is geleverd dat Pim Fortuyn inderdaad seks heeft gehad met minderjarigen. De Vries stelde dat de AIVD Fortuyn beter had kunnen beveiligen in plaats van zijn privť leven te doorspitten.

De in de stukken genoemde PvdA-politicus wil opheldering over de vraag hoe zijn naam in de documenten terecht is gekomen en wie er opdracht heeft gegeven voor de onderzoeken.

Op de diskettes stond ook info over de fusie van twee Rotterdamse scholen. Er stonden beschuldigingen op van tegenstanders van die fusie. Volgens die ernstige verwijten zouden PvdA-bestuurders op kosten van de gemeente seksreisjes naar Oostenrijk hebben gemaakt. Burgemeester Ivo Opstelten (VVD) van Rotterdam noemt die beschuldigingen nonsens. Volgens Opstelten is er geen enkele aanleiding om ''enig item uit de tv-uitzending serieus te nemen.''

De Rotterdamse PvdA noemde het gisteravond ''uiterst kwalijk'' dat De Vries de informatie op de AIVD-diskettes als uitkomsten van een Regionale Inlichtingen Dienst (RID)-onderzoek presenteerde. ''Het is niet op waarheid gebaseerd. Maar wel erg beschadigend voor een partij die binnenkort mogelijk een van zijn concurrenten is'', aldus fractieleider Bert Cremers.