Australische jeugd te dik voor het leger

Icoon ShockingAustralische jongeren worden te dik en gebruiken te veel verdovende middelen om nog dienst te kunnen doen in de strijdkrachten. De ongezonde leefstijl, het ouder worden van de bevolking en concurrentie van commerciŽle bedrijven zorgt ervoor dat nieuwe aanwas van het leger in het geding komt. Dat staat in een intern rekruteringsrapport van het Australische leger. Als de trend zich doorzet zullen de Australian Defence Forces (ADF) in 2010 nog maar 48.500 militairen tellen. Minister Hill van Defensie wil juist 55.000 man in dienst hebben rond die tijd.

Volgens het legerrapport zal deze situatie de komende tien jaar vooral verslechteren door het overmatige gebruik van marihuana onder vijftienjarigen. Ook junkfood zorgt er voor dat de kinderen te dik worden, en dan niet meer geschikt zijn voor het leger. "Het veelvuldig gebruik van niet-medicinale drugs onder jonge mensen beperkt het het aantal potentiŽle rekruten in ernstige mate", aldus het rapport.

Volgens het rapport komt bijna nergens in de ontwikkelde wereld zoveel zwaarlijvigheid onder jongeren voor als in AustraliŽ. Circa 25 procent van de jeugd zou aan corpulentie lijden.