IJslandse gekozen tot Miss World 2005

Del_Toro had ons via de nieuws-submit te melden:

Unnur Birna VilhjálmsdóttirUnnur Birna Vilhjálmsdóttir is sinds vandaag 's werelds mooiste. De 21-jarige IJslandse werd in de Zuid-Chinese stad Sanya uit 102 jonge vrouwen gekozen tot Miss World 2005. Miss Mexico en miss Puerto Rico werden respectievelijk tweede en derde. De Volendamse schone Monique Plat, die zich namens Nederland in de strijd mengde, drong niet tot de finale door.

Het was voor het eerst in de 55-jarige geschiedenis van de verkiezing dat kijkers via e-mail, SMS en telefoon konden stemmen op hun favoriete miss. Dat werd door dan ook door mensen uit ruim 200 verschillende landen gedaan, waarmee de stemming de grootste 'sms-stemming' ooit is. Om te voorkomen dat grote landen meer invloed hadden, werd bij ieder land uitgegaan van een gemiddelde. Volgens de organisatoren hebben zo'n twee miljard kijkers de verkiezing via televisie gevolgd.

De winnares is een studente antropologie die van dansen houdt, en piano speelt. Vilhjálmsdóttir is 1,73 meter lang. Haar levensmotto is 'Je bent wat je doet', zo staat op de website van de Miss World-verkiezing te lezen.

Miss World 2005