Dief moet als straf voor seksshop zitten

Een 18-jarige Amerikaan uit de staat Ohio is wegens diefstal in een seksshop veroordeeld tot een merkwaardige straf. Hij moet geblinddoekt voor een sekswinkel gaan zitten met een bord in zijn hand met de tekst: 'See no evil' (Zie geen kwaad).

Het vonnis is afkomstig van rechter Mike Cicconetti. Deze magistraat staat bekend om zijn bizarre vonnissen. Zo veroordeelde hij onlangs nog een vrouw die 35 kleine poesjes in een bos achterliet, tot een nachtje verblijf in hetzelfde bos.

Andere gerechtelijke uitspraken van Cicconetti: Een verdachte die een agent uitschold voor varken, bracht twee uur door in een varkensstal met een varken, dat een bord droeg ''ik ben geen politieagent''. Twee tieners die satanische tekens hadden gekrast op een portret van Jezus moesten door de stad lopen met een ezel die een bord droeg met de tekst ''Sorry voor de Jackass-ongein''. Tijdens de laatste sneeuwstormen veroordeelde hij bejaarden tot sneeuwruimen.

Rechter Cicconetti (54) is net voor 6 jaar herkozen en is tevens voorzitter van de American Judges Association. ''Men denkt wel eens dat mijn straffen wreed en ongewoon zijn. Maar wat verstaan ze daar dan onder, een beetje vernedering en schaamte? Ook geef ik de verdachten de keuze tussen een alternatieve of een celstraf. Bovendien kost gevangenisstraf de belastingbetaler 70 dollar per dag'', aldus Cicconetti.