Opgehangen kerstman zorgt voor onrust

Icoon AlgemeenEen grote geblinddoekte kerstman heeft in de Amerikaanse staat Florida voor flink wat opschudding gezorgd. De pop hangt aan een tak hoog in de boom met de benen en armen vastgebonden aan elkaar met draad.

De pop is makkelijk voor kinderen te zien. "Het is fout, wie wil nou dat kinderen dit te zien krijgen? En het herinnert volwassenen aan moordpraktijken" aldus buur Estelle Farnsworth, "Het is gewoon walgelijk, er zit geen enkel kerstgevoel bij". Volgens een andere buurvrouw zijn de kinderen verdrietig omdat het volgens hen niet eerlijk is wat er met de kerstman gebeurd is. "De kerstman zou volgens hen rond moeten lopen en de kinderen kadootjes moeten geven, en niet in een boom hangen", zei een verontwaardigde Tanira Giacian.

Sinds dat de pop er hangt, hebben buren meerdere keren de politie gebeld om hem eruit te laten halen, maar de politie zegt niks te kunnen doen omdat het op het grondgebied is van de eigenaar. En hij wil niet praten met de pers maar liet via de telefoon weten dat het zijn recht is om de pop zo op te hangen of de buren het leuk vinden of niet.