A1GP bergt wagens met helikopter

A1 Grand Prix gaat komend raceweekend een helikopter inzetten om gestrande wagens van het circuit te halen. Het gaat om een proef, waarna zal worden bekeken of dit een definitieve voorziening zal worden tijdens de A1GP-races.

De helikopter die zal worden ingezet voor het bergingswerk is er een van Air Zermatt. De Eurocopter SA 315B Lama vliegt normaal rond de Matterhorn in de Zwitserse en Italiaanse Alpen. Het is een lichtgewicht helikopter met zo'n duizend pk aan boord, die wellicht zal bewijzen dat het opruimen van stilgevallen of gecrashte wagens sneller en efficienter kan worden uitgevoerd dan met een vrachtwagen.

Piloot Samuel Summermatter is enthousiast. "Ik ben een groot racefan, maar ik vind het vreemd dat in zo'n hi-tech sport de wagens nog steeds worden afgevoerd zoals dat dertig jaar geleden gebeurde. Ik ben op zoek gegaan naar een raceklasse die openstond voor mijn idee." Summermatter ziet geen problemen bij het bergen van de auto's. Hij vervoert al vijf jaar lang iedere dag verongelukte personenauto's, betonblokken en boomstammen.

Meer (auto)sport op FOK!sport!