Getuigenis tegen pleegouders vanwege mishandeling

Icoon ShockingVandaag getuigde een van de kinderen van wie de ouders ervan worden verdacht hun pleegkinderen thuis in kooien gevangen te hebben gehouden. De politie trof enkele maanden geleden negen van de elf kinderen van tussen de ťťn en de veertien jaar oud aan in onderkomen van een vierkante meter voorzien van kippengaas en alarm. De ouders eisde de voogdij over hun elf pleegkinderen terug, maar tijdens het proces kwamen vandaag gruwelijke feiten aan het licht.

De jongen vertelde dat zijn pleegouders, Sharen en Michael Gravelle, hem twee weken lang in een "doos" hadden opgesloten omdat hij pindakaas uit de keuken had meegenomen. Ook moest hij drie maanden in de badkamer slapen omdat hij in zijn bed had geplast. In een ander geval mocht hij pas uit zijn kamer komen wanneer hij het complete Deuteronomium had overgeschreven. Daar deed hij een maand over.

In een eerdere verklaring gaf de jongen aan dat het merendeel van zijn broertjes en zusjes in hun kooien onder een deken op houten planken sliep, zonder kussen of matras. Een van zijn zusjes was door een ouder met haar hoofd in het toilet geduwd omdat ze in bed had geplast.

De pleegkinderen van de familie Gravelle zijn probleemgevallen met eetstoornissen en HIV. Volgens de moeder liegen de kinderen en waren de kooien uitsluitend bedoeld voor hun eigen bestwil.

Vreemd genoeg is er geen aanklacht tegen de ouders ingediend. De rechter moet bepalen of de ouders schuldig zijn aan misbruik of nalatigheid. Als geen van beide bewezen wordt geacht kunnen de ouders de voogdij over de kinderen terugkrijgen.

Sharen en Michael Gravelle
Sharen en Michael Gravelle