Voetbal: Uitslag Arsenal - Ajax

Icoon Champions LeagueHet slotduel in de groepsronde van de Champions League tussen Arsenal en Ajax is geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Van tevoren stond al vast dat Arsenal groepswinnaar zou worden en Ajax de nummer twee. Beide clubs overwinteren dus in de Champions League.

Ajax speelde in de sterkst mogelijke opstelling, Arsenal speelde dat bepaald niet. Zo speelde Bergkamp en Van Persie niet, Quincy stond wel in de basis.

Al in de eerste minuut kreeg Grygera hard een bal tegen z'n hoofd. Hij leek verder te kunnen spelen, maar moest na een klein kwartier toch vervangen worden. Trabelsi nam zijn plaats in, Heitinga schoof daarop naar het centrum van de verdeding. Kort daarvoor kreeg Boukhari een redelijk schietkans, maar zonder resultaat. Ook Sneijder schoot een keer, maar zijn bal ging iets over de deklat.

Aan de kant van Arsenal was Quincy Owusu-Abeye de gevaarlijkste speler. Hij schoot een aantal keer, maar moest één keer de compleet vrijstaande Henry in de voeten spelen, dit liet hij na. Na een klein half uur maakte Hleb een harde overtreding op de enkel van Maduro. Hij moest geblesseerd het veld verlaten, kwam nog wel even terug, maar het ging niet meer. Nigel de Jong nam de plaats van de ongelukkige Maduro op het middenveld in.

In de allerlaatste minuut van de blessuretijd versierde Reyes in de hoek van het strafschopsgebied een penalty. Aanvoerder Henry ging achter de bal staan, maar Stekelenburg hoefde niet in actie te komen, omdat de Fransman de bal naast het doel schoot. Arsenal en Ajax gingen rusten met een 0-0 stand, Ajax deed zeker niet onder voor de Engelse club.

De tweede helft begon zonder al te veel spektakel. Na ruim een uur spelen kwam Robin van Persie in het veld. Hij was tien minuten voor tijd nog dichtbij een doelpunt. Ook Rosenberg kreeg een flinke kans, maar schoot de bal over het doel. Boukhari werd vervangen door Ryan Babel, maar ook hij kon er niet voor zorgen dat er een doelpunt viel op Highbury.

Arsenal - Ajax 0-0