Duitser vermoordt drie oude vijanden

Icoon MisdaadEen 35-jarige man uit het Duitse dorpje Werda heeft bekend drie personen te hebben vermoord met wie hij nog een appeltje te schillen had. De man rekende donderdagavond eerst af met zijn 25-jarige ex-minnares. De volgende dag doodde hij zijn voormalige chef en een zwager. Vrijdagavond werd hij na een klopjacht in de buurt van de Tsjechische grens aangehouden.

"Het waren allemaal mensen die niet aardig tegen hem waren geweest. Maar niemand had enig idee dat hij ze zou komen vermoorden", liet een woordvoerder van de politie weten. De moordenaar, getrouwd en vader van drie kinderen, zou ijskoud en berekenend gehandeld hebben. Geen van de slachtoffers besefte in levensgevaar te zijn.

Met zijn voormalige minnares had de man donderdagavond een afspraak. Hij schoot haar kort na de ontmoeting met een schot door het hoofd dood. De volgende ochtend toog hij in alle vroegte naar het bedrijf waar hij tot zijn ontslag in januari gewerkt had. Vanuit zijn auto schoot hij drie keer op zijn voormalige chef (35), die dit niet overleefde. Vervolgens ging hij naar het huis van zijn 40-jarige zwager, de broer van zijn echtgenote. Toen deze de deur opende werd hij vrijwel direct neergeschoten.