Twee kinderen dood na cafébrand Boxtel

Via de nieuws-submit werd ons het volgende gemeld:

Icoon Algemeen Bij een brand in café De Kom aan de Stationstraat in Boxtel zijn zaterdagmiddag twee kinderen op het leven gekomen. Het gaat om een jongetje van drie en een meisje van een half jaar oud. Zij verbleven in een woning boven het café. Dat heeft de politie zaterdagmiddag bekend gemaakt.

Het vuur brak rond 13.00 uur uit. Ook de vader en de moeder van de omgekomen kinderen waren ten tijde van de brand aanwezig. De vader wist zijn oudste zoon, een jongen van vier, in veiligheid te brengen. De man probeerde daarna de rest van het gezin te redden, maar kwam niet meer naar buiten.

De brandweer heeft de ouders en de twee kinderen vervolgens uit de woning gehaald. De kinderen zijn ter plaatse aan hun verwondingen bezweken. De ouders liggen in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis.

Ook vier brandweerlieden zijn gewond geraakt. Zij maken het inmiddels goed. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

Update 20.40 uur
Inmiddels is bekend gemaakt dat de 33-jarige moeder van de kinderen in een ziekenhuis aan haar verwondingen is bezweken. De toestand van de 40-jarige vader is zorgwekkend.