Nieuw pamflet Mohammed B. verspreid

De moordenaar van Theo van Gogh blijkt vanuit de gevangenis een extremistisch geschrift te hebben verspreid. De tekst circuleert inmiddels onder moslimradicalen in Amsterdam. Mohammed B. heeft weinig moeite hoeven doen om zijn tekst buiten de gevangenismuren te krijgen; hij verstuurde het pamflet gewoon per post vanuit het gevangenisziekenhuis in Scheveningen. Eerder werden tot twee keer toe teksten van hem door justitie onderschept. Dat gebeurde toen hij ze door het bezoek naar buiten wilde laten smokkelen.

In het stuk, getiteld 'Jezus is de geest van God', opent B. onder zijn pseudoniem Abu Zubair de aanval op de gematigde islam. Die wordt in zijn ogen sinds de moord op Van Gogh door de Nederlandse overheid misbruikt om de boodschap van de 'Jihad', de heilige islamitische strijd, te frustreren.

De post van B. wordt normaal gesproken geopend en gelezen. Waarom dit stuk toch is gepasseerd, is onduidelijk. Wellicht zag justitie er geen opruiing in.

Er circuleren onder jonge radicale Amsterdamse moslims wel meer teksten van Mohammed B. Die dateren echter van voor de moord op Van Gogh en zijn verspreid via internet.