Mogelijk levenslang voor grote fan Eminem

Icoon MisdaadEen 21-jarige fan van Eminem heeft bekend een studente te hebben vermoord. Hij liet zich inspireren door een videoclip van de rapper. De Britse politie is een onderzoek gestart of de man ook betrokken is geweest bij een andere, onopgeloste moord. De dader riskeert een levenslange gevangenisstraf.

Christopher Duncan lijkt op rapper Eminem, kleedt zich zoals zijn idool en heeft dezelfde tatoeages van twee naakte vrouwen op de borst. Tijdens zijn proces donderdag in Londen bekende hij de moord op de 26-jarige studente Jagdip Najran die hij had leren kennen terwijl ze samen karaokenummers van hun idool zongen.

De moord leek op de videoclip van het nummer Stan van Eminem. In de clip bindt een geobsedeerde fan zijn vriendin vast en gooit haar achterin de kofferbak van de auto. Daarna rijdt hij het water in. Op 13 mei sloeg Duncan zijn vriendin Najran op het hoofd met een metalen baseballknuppel en verstopte haar lichaam in een koffer. Het meisje leverde nog een uur lang een doodstrijd. De politie trof haar uiteindelijk aan in het appartement van Duncan.

Zelf verklaarde Duncan dat hij onder invloed van drugs was op het moment van de moord. Maandag beslist de rechter.