Rachel Hazes klaagt Privé aan om John de Wolf

Het roddelblad Privé is door Rachel Hazes voor de rechter gesleept. De weduwe van volkszanger André Hazes vindt dat in het tijdschrift ten onrechte wordt gesuggereerd dat zij een relatie had met ex-voetballer John de Wolf. Vooral de kop 'Rachel kost mij mijn huwelijk' boven een interview met De Wolf is Rachel een doorn in het oog.

Overigens wordt de relatie in het bewuste artikel door De Wolf ontkend. Geruchten over de liefdesaffaire zouden echter onder andere een reden zijn dat de voormalige Feyenoord-speler na negentien jaar huwelijk van zijn vrouw Inge gaat scheiden. De relatie zou enkele jaren geleden hebben plaatsgevonden. Rachels zoon Dreetje zou destijds regelmatig hebben gelogeerd bij de familie De Wolf. Uit het vriendschappelijk contact tussen de voetballer en de zangersvrouw zou een affaire zijn ontstaan, zo gaat het gerucht.

Rachel zegt de familie De Wolf nauwelijks te kennen, en ontkent zelfs de voetballer te hebben ontmoet. "Als ik ooit één keer in mijn leven gedag heb gezegd tegen De Wolf, dan is dat veel", stelt ze. De weduwe vindt dat de kop boven het interview haar naam schaadt, en eist 7.500 euro schadevergoeding, een bedrag dat ze vervolgens zal overmaken aan een goed doel. Een woordvoerder van Privé denkt dat ze geen schijn van kans maakt. "Nergens in het verhaal staat dat Rachel en De Wolf ook echt een verhouding zouden hebben", aldus Hans Vos van het weekblad.