'Wilders wordt in december vermoord'

Doedeldiedotje en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Politiek Opnieuw is het onafhankelijke Kamerlid Geert Wilders met de dood bedreigd. Afgelopen weekeinde ontving Wilders een 'waarschuwing' via de e-mail. Een anonieme internetter, die zegt lid te zijn van de Hofstadgroep, waarschuwt dat Wilders in december zal worden vermoord. Wilders heeft reeds aangifte gedaan bij de politie.

"Dit is een zeer serieus bericht", aldus de tekst afkomstig van mujahied2@hotmail.com. "U moet het serieus nemen want u bent op de lijst gezet van de Hofstadgroep." Dit alles geschreven in gebrekkig Nederlands. Volgens de e-mail wordt Wilders "op de maand december vermoord. Welke dag weet ik niet precies. Er zijn mensen die vanuit het buitenland komen om u op te ruimen."

De toon van de e-mail heeft Wilders geschokt. "Dit is wel wat anders dan de normale agressieve rotzooi die je krijgt. Juist omdat dit geen scheldpartij is, is het zo luguber", aldus Wilders.

Gedurende lange tijd wordt Wilders al streng beveiligd. Kort na de moord op Theo van Gogh dook hij al wekenlang onder. Met grote regelmaat wordt het Kamerlid nog bedreigd.