Injectienaald te kort voor dikke billen

ReadMe herschreef ons het volgende bericht en meldde het via de nieuws-submit:

Icoon GezondheidOvergewicht is wereldwijd al een bekend probleem. In ziekenhuizen zijn ze daar nu ook achter, mensen die te dik zijn krijgen vaak te weinig medicijnen binnen via een injectienaald. De oorzaak hiervan zijn de dikke billen van sommige mensen. Een injectie moet altijd terecht komen in de bilspieren. Door de dikke laag vet die er bij veel mensen overheen zit, is dit niet eens mogelijk.

Dit is gebleken uit resultaten van een onderzoek in een Iers ziekenhuis. Vooral vrouwen zijn de dupe van hun eigen dikke achterwerk. 92 procent van de vrouwen heeft namelijk te dikke billen om medicijnen te injecteren. Hierdoor krijgen veel vrouwen te weinig medicijnen binnen. Mannen hebben wat minder dikke billen, 56 procent van de mannen kreeg wel de juiste hoeveelheid medicijnen binnen. Het onderzoek was mogelijk, doordat de onderzoekers een klein luchtbelletje erbij injecteerden. Deze konden ze volgen door middel van een CT-scan.

Medicijnen in het achterwerk spuiten wordt gebruikt wanneer mensen niet in staat zijn ze in te slikken. Vaak behoren vaccins, pijnstillers en middelen tegen kanker tot deze medicijnen. Wie zich afvraagt waarom het medicijn in de billen wordt ingespoten, in de billen zitten de minste bloedvaten, zenuwen of botten.

Of Nederlanders ook een te dikke kont hebben is nog niet bekend.