Omgekeerde kerstbomen nieuwste rage VS

Icoon Weird Terwijl hier nog Goedheiligman in het land is, zijn ze in de Verenigde Staten al druk bezig met kerstmis. Dit jaar met een opmerkelijke rage: de omgekeerde kerstboom. Steeds meer gezinnen willen een omgekeerde boom in de woonkamer en zijn er naarstig naar op zoek.

De omgekeerde kerstboom begon twintig jaar geleden als een studentengrap. Todd Brabender bedacht tezamen met enkele studenten aan de universiteit van Kansas dat hun kerstboom in zijn appartementje omgekeerd aan een waterleiding moest hangen. Dat bleek zo'n succes dat anno 2005 heel Amerika op zoek is naar firma's, die omgekeerde kerstbomen verkopen.

Er bestaat nog een ander verhaal over de oorsprong van de omgekeerde kerstboom. Sommigen menen dat Brabender het idee afsnoepte van een Engelse monnik, die in de zevende eeuw naar Duitsland trok en daar de driehoekige vorm van de omgekeerde kerstboom gebruikte om de heilige drievuldigheid uit te leggen. De bekeerden besloten daarop de kerstboom omgekeerd in hun verblijf te plaatsen.

Volgens Brabender heeft het succes van zijn vinding een andere grondslag. "Niet alleen spaart dat veel plaats uit op de vloer van soms kleine appartementen. Bovendien kan men er meer geschenken rond schikken en de wenskaarten en kleinoden, die men aan de takken hangt, komen in deze opstelling ook beter tot hun recht."

Omgekeerde kerstboom
De nieuwste rage in de VS