Leefbaar R'dam raakt weer 2 raadsleden kwijt

revizo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitiekLeefbaar Rotterdam is opnieuw twee raadsleden kwijt geraakt. Uit onvrede over een te lage plek op de kieslijst voor de verkiezingen van maart 2006 hebben Sjef Siemons en Gerard Dorsman zich afgescheiden. Beide politici gaan als eenmansfractie verder. De Leefbaar-fractie is teruggebracht van zeventien zetels in 2002 tot elf nu.

"Opstappen in de politiek is het moeilijkste dat er is. Maar als je door je eigen fractie niet meer wordt gesteund, wat moet je dan nog bij Leefbaar Rotterdam?", verklaarde Siemons vandaag in de Rotterdamse raad. Fractievoorzitter Ronald Sorensen voorziet geen problemen, ondanks dat de coalitie in Rotterdam nog maar 20 van de 45 zetels heeft. "Er komen geen zware dossiers meer. De verkiezingen zijn al begonnen", stelde Sorensen, die zich desondanks teleurgesteld toonde in de actie van Siemons en Dorsman.

Met de twee nieuwe eenmansfracties is het aantal partijen in de Rotterdamse raad op zeventien uitgekomen. Elf daarvan bestaan uit slechts één lid. Behalve de zes voormalige LR'ers was er een GroenLinks-lid en een PvdA-lid die zich van hun partij afkeerden. Leefbaar Rotterdam heeft nog maar één zetel meer dan de grootste oppositiepartij, de PvdA.

De partijen in de Rotterdamse raad:
Leefbaar Rotterdam (11 zetels)
PvdA (10 zetels)
CDA (5 zetels)
VVD (4 zetels)
D66 (2 zetels)
GroenLinks (2 zetels)
CU/SGP (1 zetel)
SP (1 zetel)
Stadspartij (1 zetel)
fractie-Bourzik (1 zetel, ex-GroenLinks)
fractie-Dorsman (1 zetel, ex-LR)
fractie-Van Heijgen (1 zetel, ex-LR)
fractie-Kok (1 zetel, ex-LR)
fractie-Maronier (1 zetel, ex-LR)
fractie-Dos Santos (1 zetel, ex-PvdA)
fractie-Siemons (1 zetel, ex-LR)
fractie-Smit (1 zetel, ex-LR)