Voetbal: Uitslag Schalke 04 - PSV

Icoon Champions LeaguePSV is er vanavond niet in geslaagd om opnieuw te winnen in de Champions League. De Eindhovense ploeg ging in Gelsenkirchen hard onderuit tegen Schalke 04: 0-3. Alle goals kwamen op naam van de GeorgiŽr Kobiasjvili, die onder meer twee penalty's benutte. Drie weken geleden versloeg PSV nog knap AC Milan in het kampioenenbal.

PSV begon de wedstrijd in Poule E mŤt Ooijer, Cocu en Afellay, drie spelers die eerder deze week nog twijfelgevallen waren. In de eerste helft kwamen beide ploegen er niet veel uit, hetgeen ook niet leidde tot grote kansen. Beide ploegen leken geen zin te hebben om het spel te maken. In de achttiende minuut kreeg Schalke 04 een penalty, nadat Ooijer hands maakte. De penalty werd vervolgens benut door Kobiasjvili, die de bal recht door het midden schoot.

Hierna gebeurde er iets meer in de wedstrijd, grote kansen waren echter nog steeds spaarzaam. Bij PSV was Robert dicht bij een doelpunt, zijn vlammende schot werd echter gekeerd door keeper Rost. Aan de andere kant kreeg Lincoln de grootste kans, zijn inzet belandde op de paal achter Gomes. Ook spits Kuranyi was nog dicht bij een doelpunt, maar hij schoot naast.

In de rust bracht PSV-coach Hiddink Lucius en Vennegoor of Hesselink in voor Aissati, die zijn hoge niveau van de afgelopen weken niet haalde, en Simons. Het spelbeeld veranderde hier echter weinig door. Opnieuw waren aan beide kanten weinig tot geen kansen te bezichtigen. Aan PSV-kant was eigenlijk alleen Cocu met een kopbal enigszins gevaarlijk. Schalke kwam in de 72ste minuut op 2-0 door opnieuw Kobiasjvili. De GeorgiŽr kon makkelijk intikken nadat een lepe lob van Lincoln via de vingers van Gomes op de lat was beland.

PSV-coach Hiddink ging vervolgens alles of niets spelen en bracht met Sibon nog een spits in. Sibon, die al een tijdje niet meer gespeeld had, verving verdediger Reiziger. De wissel pakte op z'n zachtst gezegd niet goed uit, aangezien Sibon ťťn minuut na zijn entree met een tackle op Ernst een penalty veroorzaakte. Kobiasjvili schoot opnieuw niet bijster goed in, maar zette zijn ploeg toch op 3-0. Hierna was het duel gespeeld.

In de andere wedstrijd in Poule E sleepte AC Milan een forse zege weg uit de Turkse hel in Istanbul. De Italiaanse ploeg versloeg FenerbahÁe met maar liefst 4-0. Ook dit was te danken aan slechts ťťn man: spits Sjevtsjenko scoorde maar liefst vier keer. De OekraÔner trof doel in de 16de, 52ste, 70ste en 75ste minuut en leidde daarmee zijn ploeg naar de overwinning. Hij schaarde zich hiermee in het illustere rijtje van Marco van Basten, Filippo Inzaghi, Dado Prso en Ruud van Nistelrooy. Zij allen scoorden eerder vier keer in ťťn duel in de Champions League.

PSV staat nu derde in de poule, achter Milan en Schalke, maar heeft alles nog in eigen hand. Als de ploeg over twee weken thuis wint van FenerbahÁe gaan de Eindhovenaren alsnog door naar de tweede ronde. Opvallend hierbij is dat PSV op dit moment een doelsaldo heeft van min vier. Alleen Vennegoor of Hesselink en FarfŠn wisten een keer te scoren.

Stand Poule E:
1. AC Milan 5-8 (9-4)
2. Schalke 04 5-8 (10-6)
3. PSV 5-7 (2-6)
4. FenerbahÁe 5-4 (7-12)

--
Kijk voor meer voetbalnieuws en een volledig overzicht van de Champions League op de FOK!Voetbalmanager!