SGP bezorgd om deal OM en RTL

Louis SévèkeDe SGP-fractie in de Tweede Kamer zet vraagtekens bij het 'exclusief' vergeven van een oproep van het Openbaar Ministerie aan het RTL-programma 'Bureau Misdaad'. De afspraak was dat de politie pas in het programma van misdaadverslaggever John van den Heuvel een oproep zou doen aan het publiek om tips te geven rondom de moord op de Nijmeegse activist Louis Sévèke. De SGP vreest nu dat het onderzoek naar de moord onnodig is vertraagd.

In het NOS Radio 1 Journaal vroeg de presentator een woordvoerder van de politieregio Gelderland-Zuid al om een oproep te doen. Dit weigerde hij, omdat er een afspraak was met RTL. Bureau Misdaad zond de oproep afgelopen vrijdagavond uit. Het SGP-Kamerlid Van der Staaij wil minister Donner morgen over de kwestie aan de tand voelen, tijdens de behandeling van de begroting van Justitie in de Tweede Kamer.

Opmerkelijk is overigens dat de uitzending van 'Bureau Misdaad' geen enkele tip opleverde. Een oproep in 'Opsporing Verzocht' gisteravond, zorgde wel voor tips.