Leefbaar Rotterdam wil Fortuyn-museum

Marco PastorsDe lokale partij Leefbaar Rotterdam wil een Pim Fortuyn-museum in Rotterdam. Dat valt te lezen in het verkiezingsprogramma dat vandaag gepresenteerd werd. Tijdens een algemene ledenvergadering werd gisteren de onlangs weggestuurde wethouder Marco Pastors tot nieuwe lijsttrekker van de partij gekozen.

De partij stelt tevens voor de kinderbijslag in te trekken van ouders waarvan de kinderen in de criminaliteit belanden. Ook willen de leefbaren alle godsdienstige adviesorganen en overlegstructuren opheffen. "De gemeente laat zich adviseren door een islamitische koepelorganisatie, terwijl we in Nederland een scheiding hebben van kerk en staat", stelt LR. "We vragen toch ook de dominee of pastoor niet om raad?"

Contacten met organisaties van de politieke islam moeten worden gestaakt, en eventuele subsidies aan organisaties die geen afstand nemen van de islamitische wetgeving moeten worden ingetrokken. Hoofddoeken bij ambtenaren en leraren en burka's en gezichtssluiers in de openbare ruimte moeten worden verboden. LR is voor een aantal bestuurlijke ingrepen, zoals opheffing van de deelgemeenten, inkrimping van het aantal raadszetels van 45 naar dertig en een gekozen burgemeester. Naast Pastors worden de hoogste plekken op de lijst ingenomen door fractievoorzitter Ronald Sorensen en wethoudster Marianne van den Anker. LPF-Kamerlid Joost Eerdmans en Fortuyn-broer Simon staan als duwers op de lijst. De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats in maart 2006.