Wiegel geeft Hirsi Ali 'welgemeend advies'

WiegelVVD-coryfee Hans Wiegel heeft gereageerd op de harde kritiek die VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali aan zijn adres heeft geuit. De politica noemde Wiegel in een gisteren gepubliceerd interview onder meer een ''reactionair conservatief'' en iemand die ''niet is geraakt door de globalisering, door de migratie, door de nieuwe werkelijkheid.'' De aanval van Hirsi Ali hield verband met de afwijzing eerder dit jaar van Wiegel van Hirsi Ali's standpunt over gelijkstelling van openbaar en bijzonder onderwijs (om islamitische en zwarte scholen te voorkomen).

Als reactie op Hirsi Ali's uitlatingen geeft Wiegel haar het volgende 'welgemeend' advies: ''Niet op de persoon spelen, geen wiggen drijven, niet zo fanatiek, respect voor andersdenkenden en verdraagzaamheid: zo kunnen wij onze Nederlandse samenleving versterken en een toekomst bieden.'' Ook heeft Wiegel haar een brief geschreven waarin hij onder meer wijst op artikel 23 in de grondwet over de gelijkstelling van openbaar en bijzonder onderwijs.

Hirsi Ali liet overigens gisteren al tegen journalisten weten dat ze bij nader inzien het woord 'reactionair' niet had moeten gebruiken.