Daniel Radcliffe is Engelands rijkste tiener

Daniel 'Harry Potter' RadcliffeSchrijfster J.K. Rowlings is niet de enige die de bankrekening flink wist te spekken door de reeks rond tovenaarsleerling Harry Potter. De vier films die er tot dusver werden uitgebracht hebben Daniel Radcliffe, de 16-jarige acteur die de rol van Harry Potter vertolkt, de rijkste tiener van Engeland gemaakt. Aan de eerste drie films hield Radcliffe al 15 miljoen euro over.

Daar zal in 2006 nog zeker 8 miljoen euro bijkomen, terwijl het contract voor de volgende film, 'Harry Potter and The Order of the Phoenix', de jonge acteur 12 miljoen euro garandeert. Radcliffe werd voor de eerste film uitverkoren uit zo'n 40.000 kandidaten. Voor deel ťťn kreeg hij destijds 'slechts' zo'n 200.000 euro. Toen de filmreeks bleek aan te slaan stegen de inkomsten van de tiener echter snel.

De ouders van Radcliffe hebben een groot deel van het geld in een fonds gestopt, waarvan de 16-jarige zelf alle aandelen bezit. FinanciŽle deskundigen verwachten dat de waarde van het fonds minimaal zo'n dertig miljoen euro netto zal bedragen op het moment dat Radcliffe volwassen zal worden.