'Sommige Britten nooit meer nuchter'

Icoon AlgemeenMet het vrijgeven van de openingstijden van Britse pubs zullen sommige Britten nooit meer nuchter zijn. Dat zegt Tony Booth, de schoonvader van de Britse premier Tony Blair, in een interview in de Britse krant The Daily Mail. Pubs in het Verenigd Koninkrijk hoeven vanaf komende week niet meer om 23:00 uur de deuren te sluiten.

De regering van Blair denkt met de maatregel de inwoners van het land juist aan te sporen om op een meer relaxte manier om te gaan met drank en gespreider over de avond te drinken. De vader van Blairs eega Cherie heeft daar echter niet zoveel fiducie in. "Het verruimen van de openingstijden zal er onvermijdelijk toe leiden dat er simpelweg meer van ons vaker dronken worden. Voer het klokje rond openingstijden in en sommige mensen zullen nooit meer nuchter zijn", aldus Tony Booth.

De 74-jarige Booth, een bekend Brits acteur, ging in het verleden als zware drinker door het leven. In 1979 kostte alcoholmisbruik echter bijna zijn leven, toen hij onder invloed bij een poging zijn gesloten woning binnen te komen in een vat paraffine viel. Een revalidatieperiode van een half jaar om te herstellen van ernstige brandwonden deden hem besluiten nooit meer een druppel alcohol aan te raken.