Serieverkrachter (19) hoort 5 jaar eisen

Icoon JustitieDoor de rechtbank van Rotterdam is gisteren vijf jaar celstraf geŽist tegen de 19-jarige serieverkrachter Joshi R. V. uit Rotterdam. De Kaapverdiaan is bendeleider van de Cabo Pimp Unit (CPU) uit Rotterdam-West. Hij wordt ervan verdacht zeker zes meisjes in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar meerdere malen te hebben verkracht.

De verkrachter wordt gezien als de bendeleider van de CPU en wordt, afhankelijk van de bewijslast, mogelijk ook nog veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie. Drie andere bendeleden van de CPU hebben reeds bekend en zijn hiervoor onlangs veroordeeld. Zij hebben straffen opgelegd gekregen van twaalf, vijftien en achttien maanden cel. Joshi R. V. is de enige van de bendeleden die bij zijn onschuld blijft. Gisteren vertelde hij voor de rechtbank dat er geen sprake was van verkrachting, maar dat de meisjes vrijwillig met hem mee gingen.

Eťn van de zes slachtoffers is, naast door hemzelf, ook verkracht door drie kompanen van de bendeleider. Hij lokte de meisjes door veel cadeautjes te geven. Ondanks het verweer van de slachtoffertjes, misbruikte hij hen toch. De Kaapverdiaan vertelde verder dat hij trots erop was dat hij de meisjes kon ontmaagden, ook al hield hij totaal niet van ze. Alle meisjes waren ofwel verliefd op hem of verslaafd aan de aandacht die hij hen gaf.