Friezen maken liedjes over dooie mus

PIM4EVER, Doedeldiedotje en Garmonbozia hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MuziekMedewerkers van de Friese lokale omroep Radio Eenhoorn hebben twee liedjes opgenomen over de mus die eerder deze week werd doodgeschoten in de evenementenhal FEC in Leeuwarden. Het beestje had 23.000 dominostenen doen omvallen, die klaarstonden voor een recordpoging die vrijdag zal plaatsvinden.

"De liedjes zijn geen hommage aan de mus. We vinden het meer een komisch voorval. Iedereen heeft het over de dominomus. Eigenlijk gaat het nergens meer over", zegt een woordvoerder van de omroep. De liedjes zijn een remake van de klassiekers 'Een muis in een molen in mooi Amsterdam' van Rudi Carell en 'Beestjes' van Ronnie en de Ronnies.

Ondertussen is het via internet ook mogelijk condoleances over te brengen voor de dominomus. Op de site Dodemus.nl staan reacties als 'De mus had gelijk. Rust zacht.' en 'Waar blijven we als we in onze vogelvrijheid worden aangetast'. Zelfs internationaal spreekt de Friese mus tot verbeelding, getuige de Franse reactie 'C'est une grande catastrophe, la Piaf est morte'.