Ook Beenhakker met Trinidad naar WK

Icoon VoetbalNadat eerder vandaag Guus Hiddink en zijn Aussies het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland wisten te bereiken, is ook Leo Beenhakker daarin geslaagd. Trinidad & Tobago versloeg Bahrein met 1-0. Omdat de eerste wedstrijd in 1-1 was geŽindigd, was dit genoeg voor de Nederlandse bondscoach en zijn team.

Dennis Lawrence zal de boeken ingaan als maker van de belangrijkste goal uit de geschiedenis van Trinidad & Tobago. De twee meter lange middenvelder kopte in de 49ste minuut vrijstaand bij de tweede paal binnen uit een hoekschop van Dwight Yorke.

Beide ploegen lieten voetballend bar weinig zien, maar de ploeg van Beenhakker wilde voetballen en zocht telkens de aanval, terwijl Bahrein zich beperkte tot een simpele versie van countervoetbal. Beiden teams kregen wel evenveel kansen. Na de 1-0 had Bahrein een paar mogelijkheden op een gelijkmaker, waarvan Ala'a Hubail de beste net naast schoof. Aan de andere kant was Silvio Spann het dichtst bij de 2-0, maar hij knalde op de lat. In de blessuretijd dacht Bahrein gelijk te maken, nadat de bal uit de handen van de keeper werd getikt en in het doel. De goal werd echter afgekeurd.

Er zijn nu komende zomer in Duitsland vier Nederlandse coaches actief: Beenhakker met Trinidad & Tobago, Hiddink met AustraliŽ, Marco van Basten met het Nederlands Elftal en Dick Advocaat met Zuid-Korea.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!