Wilders: 10.000 euro voor tip gewurgd hondje

Esposa had ons via de nieuws-submit te melden:

Geert WildersKamerlid Geert Wilders heeft een beloning van tienduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de personen die een gehandicapte vrouw overvielen en daarbij haar hondje doodden. De politicus roept in schriftelijke vragen premier Jan Peter Balkenende en Justitie-minister Piet Hein Donner op om het bedrag te vertienvoudigen.

De 49-jarige Els Bergsma uit Spijkenisse liet maandagochtend in haar scootmobiel haar hondje uit, toen ze werd overvallen door twee scooterrijders. Toen ze vertelde geen geld bij zich te hebben, sloegen de onbekenden op haar in. De vijfeneenhalve maand oude Franse bulldog Whooper werd vervolgens aan zijn riem opgehangen aan een hek. Het beestje overleefde de actie niet.

In schriftelijke vragen wil Wilders tot twee keer toe van de premier en de verantwoordelijk minister weten of ze ook geschokt zijn door de gewelddadige straatroof. Daarnaast is de voormalige VVD'er benieuwd of de daders al gepakt zijn. "Vindt u ook niet dat zij eigenlijk eenzelfde behandeling verdienen danwel op zijn minst langdurig achter de tralies moeten verdwijnen?", aldus Wilders in zijn vragen.