Linkse activist in Nijmegen gedood

Crusty2004, digitaljet en prospero hadden ons via de nieuws-submit te melden:

MisdaadIn het centrum van Nijmegen is dinsdagavond een 41-jarige linkse activist om het leven gebracht. De man werd even na 21:00 uur in de Van Welderenstraat middels twee pistoolschoten van het leven beroofd.

Het slachtoffer stond bekend om zijn jarenlange strijd tegen onrecht dat hem met name door de politie en de voormalige Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD), nu AIVD, zou zijn aangedaan. Hij leidde ook een werkgroep die de foute behandeling van arrestanten aan de kaak stelde.

Het is nog te vroeg om te stellen dat de man om zijn politieke ideologie is vermoord. Er is ook nog geen verdachte aangehouden. Technisch onderzoek moet de toedracht van de schietpartij duidelijk maken.

Update 05:51
Het slachtoffer is activist/journalist/publicist Louis SťvŤke, die onder meer verbonden was aan het Onderzoeksbureau Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (OBIV), voorzitter was van de Vereniging Steunpunt Inzage PID-Nijmegen en juridisch adviseur was van diverse krakers.

Ook zat SťvŤke in de 'Werkgroep Klachten Politieoptreden' en verrichtte hij samen met buro Jansen & Janssen kritisch onderzoek naar de werkwijze van de Nederlandse geheime dienst AIVD.