School weert 'shockshirts'

DaMSWer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenEen basisschool in Zoetermeer heeft besloten shirts met teksten die als onrespectvol kunnen worden ervaren, te weren. Dit naar aanleiding van enkele leerlingen die shirts droegen met daarop kreten als 'What the Fuck', 'Bitch' en 'Lekker Belangrijk'.

Om een verbod gaat het volgens de school echter niet. Het is slechts een nadrukkelijk verzoek aan ouders en verzorgers om kinderen niet met dergelijke kleding naar de school te laten gaan. "Buiten de school hangt een tegeltje van een lieveheersbeestje, tegen zinloos geweld en voor respect. Dat alleen ophangen is niet genoeg, je moet het ook nog naar buiten toe uitdragen," aldus Frits Jansen, adjunct van de school.

Een 11-jarige leerling werd onlangs nog gevraagd zijn shirt met het opschrift 'What the Fuck' thuis te laten. "Jammer", vindt de leerling. "Ik heb er toch geld voor betaald en ik vond het een mooi shirt". De moeder vindt dat de school hiermee een beetje overdrijft. "Wanneer de teksten enorm schokkend zijn, snap ik het best. Maar ik vind veel van die T-shirts juist leuk. Dit is toch ook humor? Uiteraard respecteren we het standpunt van de school. Tom doet zijn shirt alleen nog in het weekend aan, totdat hij volgend jaar naar de middelbare school gaat." Voor zover bekend is de Zoetermeerse school de eerste die de 'shockshirts' in de ban doet.


De populaire shirts zijn verkrijgbaar in verschillende
soorten en maten