Bolletjesslikker (12) aangehouden op Curašao

Icoon AlgemeenOp de luchthaven Hato van Curašao is gisteren door de marechaussee een kind aangehouden dat enkele bolletjes coca´ne had geslikt. Het gaat om een jongetje van 12 jaar oud die op zijn reis begeleid werd door zijn oudere zus.

In het kader van de drugsbestrijding wordt er door de Koninklijke Marechaussee sinds juli jongstleden in samenwerking met de autoriteiten gecontroleerd. Het zogenoemde GGCT-team controleert op het eiland alle passagiers die naar Nederland willen reizen.

De zus van het jongetje, die hem zou begeleiden, schijnt voor zover bekend geen bolletjes te hebben geslikt. Een woordvoerder van de marechaussee vertelt dat er nog nooit zo'n jonge bolletjesslikker is aangehouden. "Een tragisch dieptepunt", aldus de woordvoerder. Het jongetje is overgebracht naar het ziekenhuis en wordt aldaar onder controle gehouden, totdat de bolletjes coca´ne uit zijn lichaam zijn. Het GGCT-team boekt, volgens de woordvoerder, sinds de start in juli dit jaar positieve resultaten. De precieze cijfers zijn nog niet bekend.