RTL zet Yorin FM in de etalage

Icoon Radio RTL Nederland wil af van Yorin FM. Dat staat volgens het Algemeen Dagblad in een memo van de directie aan het personeel. De zender kampt al sinds de start in 2001 met tegenvallende luistercijfers. RTL heeft een bureau in de arm genomen dat op zoek gaat naar een koper. Dinsdag wordt het personeel over de verkoop geïnformeerd.

Radio 538-oprichter Lex Harding is geïnteresseerd in de frequentie van de zender. Hij is samen met Ruud Hendriks een nieuw bedrijf gestart. "We richten ons vooral op de internationale markt, maar ik sluit niets uit. We hebben hier onlangs de jongerenzender Slam FM gekocht. De frequentie van Yorin FM zou daar wel goed bij passen. We zouden dan in één klap een behoorlijke speler zijn op de Nederlandse radiomarkt." Ook de Telegraaf Media Groep toont zich geïnteresseerd. Het bedrijf liet onlangs haar oog vallen op Sky Radio.

Yorin FM maakte vorig jaar met onder meer de deejays Rob Stenders en Henk Westbroek een nieuwe start. Zonder succes, het marktaandeel komt niet boven de drie procent uit. RTL-topman Fons van Westerloo zette destijds in op een marktaandeel van minimaal vijf procent. De frequentie van zusterzender RTL FM blijft voorlopig wel in handen van RTL Nederland.

Yorin FM
Wie biedt?