Overvalster geeft 'multi-tasking' opvallende betekenis

Icoon WeirdEen Amerikaanse vrouw heeft op merkwaardige wijze vier banken weten te overvallen. Met een mobiele telefoon tegen het oor en zonder het afkappen van de gesprekken weet de dame geregeld haar buit te innen. Ze wordt momenteel nog door de politie gezocht.

De laatste overval vond plaats op 4 november in het Amerikaanse plaatsje Ashburn. Met een mobiele telefoon tegen haar oor en een zonnebril nonchalant op haar hoofd liep de vrouw de bank binnen. Vervolgens haalde ze uit haar handtasje een pistool tevoorschijn. Een deskmedewerker kreeg hierop een briefje toegestopt met de eis naar een flinke som geld.

Gedurende de hele handeling was de vrouw non-stop aan het bellen. Wat de precieuze rol van de mobiele telefoon is, is tot nog toe onduidelijk. "Wilde ze onopvallend overkomen? Kreeg ze in de gesprekken tips van een medeplichtige? Of belde ze juist met iemand die helemaal geen benul had van wat er zich afspeelde?", aldus een verbaasde woordvoerder van de lokale politie.

Vier rechercheafdelingen werken nu samen om de bankovervalster te traceren. Registratievideo's waarop de vrouw te zien is zijn inmiddels verstuurd naar lokale media.