Rel rond Gordon en Life & Cooking

Icoon TelevisieZanger en Talpa-'personality' Gordon is niet welkom bij Life & Cooking. Hij zou aanstaande zondag samen met Gerard Joling te gast zijn in het programma. Paul Römer, directeur van producent Endemol, heeft daar een stokje voor gestoken.

Deze week is de eerste serie van het Talpa-programma Joling & Gordon over de Vloer op dvd verschenen. Life & Cooking zou daar zondag aandacht aan besteden. Daarnaast stond er een muzikaal optreden van de twee zangers op het programma.

Gordon is verbijsterd over het ingrijpen van de Endemol-directeur. "Ze zijn daar echt gek geworden," zo zegt hij in De Telegraaf. Volgens de presentator is een juridisch conflict met de producent de oorzaak. "Wij hadden onenigheid over het contract voor de Late Nicht Show die ik voor RTL 4 maakte. Bij de rechtbank is het tot een schikking gekomen, die Endemol veel geld heeft gekost. Daarom ben ik niet meer welkom." Endemol zegt dat de twee om "programmatechnische" redenen zijn geschrapt.

Gordon liet vanavond in Barend & Van Dorp weten dat Gerard Joling zondag toch wel te zien is in Life & Cooking. Volgens Gordon heeft de zanger veel aan het programma te danken. Presentator Carlo Boszhard zegt de gang van zaken te betreuren, maar wil geen partij kiezen.