Rusland wil muur om Tsjetsjenië

Icoon AlgemeenDe Russische regering is bezig een plan op te stellen om een veiligheidsmuur te bouwen langs de grenzen met Tsjetsjenië. Door die muur zou de dreiging van terroristen afnemen. Eenzelfde soort muur is al gebouwd op de Westelijke Jordaanoever. Het geweld in Tsjetsjenië is recentelijk weer opgelaaid.

Een hoge delegatie Israëliërs ontmoette afgelopen maandag een Russische delegatie met onder andere Dmitry Kozak, hoofd terrorismebestrijding in Tsjetsjenië. Tijdens die ontmoeting werd onder andere gesproken over de effectiviteit van de Israëlische barrière en het succes van Israël om Palestijns terrorisme tegen te gaan. Ook is er gesproken over hoe een barrière daadwerkelijk gebouwd moet worden.

"Ze willen meer weten over het bestrijden van terrorisme.", liet de voormalige Israëlische politiechef Aharonishky weten. "Kozak moet een plan voorbereiden om terrorisme te bestrijden en dat houdt onder andere het bouwen van een veiligheidsmuur in. Ze zijn hier om te leren hoe ze dat moeten doen. Terug in Rusland zal hij voorstellen om een muur op bepaalde plaatsen te bouwen. Ook zijn er ideeën uitgewisseld hoe er moet omgegaan met Tsjetsjeense leiders en de mensen die de aanvallen uit moeten voeren." De banden tussen Rusland en Israël worden de komende tijd flink aangehaald om elkaar de helpen terrorisme te bestrijden.


De Russen in bespreking met de Israëliërs