Werkkamer minister Verdonk beschoten

Icoon PolitieDe Haagse politie is een onderzoek gestart naar de schade aan het raam van de werkkamer van minister voor Vreemdelingenzaken Rita Verdonk. Het raam is onlangs mogelijk geraakt door een "projectiel", zo is vandaag bekendgemaakt. Door het ministerie van Justitie is aangifte gedaan.

Waardoor het raam beschadigd is, is vooralsnog onduidelijk, hetgeen ook geldt voor het moment waarop het raam is geraakt. Er zullen gedurende het onderzoek geen nadere mededelingen worden gedaan.

Update 23.58 uur
RTL Nieuws meldt dat wapenexperts van Defensie vermoeden dat er op het raam is geschoten. Het schot zou zijn gelost vanuit een gebouw aan de overkant. De minister was op het moment van de beschieting niet in haar kamer aanwezig. Justitie neemt extra beveiligingsmaatregelen, maar doet daarover geen inhoudelijke mededelingen.

Vanwege de vermoedelijke beschieting kwam Verdonk woensdag in een kogelvrij vest naar de herdenking van Theo van Gogh. De minister is zeer aangeslagen door het incident, aldus RTL Nieuws.