Oasis na 8 jaar weer opgetreden in Nederland

Icoon MuziekDe Britse rockband Oasis heeft gisteravond voor de eerste keer sinds acht jaar weer een concert gegeven in Nederland. Liam & Noel Gallagher kwamen naar de Amsterdamse Heineken Music Hall om hun nieuwe album "Don't believe the truth" te promoten. Op 3 juni hebben de broers ook al een kort bezoek aan Nederland gebracht, waarbij ze een mini-concert gaven. Hiervoor kon men helaas geen kaarten kopen.

Inmiddels zijn van het nieuwe album de singles "Lyla" en "The importance of being idle" al uitgebracht. Het album bereikte in Groot-Brittannië en Japan al de eerste plaats in de album hitlijst. Op 28 november komt de nieuwe single "Let there be love" uit.

Oasis heeft in 2000 nog op Pinkpop gestaan, maar Noel Gallagher kon er toen niet bij zijn. Daarom wordt dit concert door de echte fans niet als "een compleet optreden van Oasis" gezien. Het laatste echte concert was in 1997 in de Brabanthallen te Den Bosch.

Het album "Don't believe the truth" is alweer het zesde studioalbum van Oasis. Het laatste album "Heathen chemistry" werd in 2002 uitgebracht. De band is doorgebroken met de hit "Supersonic" in 1994 van hun debuutalbum "Definitely maybe". Dit album werd opgevolgd door "What's the story morning glory?", hierop stond de enorme hit "Wonderwall".