Wederom liquidatie in Amsterdam

vw_caddy, Funkamental, Roel_Jewel en Razor21 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadIn Amsterdam-West is vanavond een 45-jarige man om het leven gekomen bij een schietpartij. Rond 20.00 uur werd hij onder vuur genomen op de Johan Braakensiekhof in Amsterdam-West. Met meerdere schotwonden vluchtte hij een woning in, waar hij even later overleed.

Twee daders zijn na de schietpartij in een auto weggevlucht. De toedracht van de moord is nog niet bekend. "We houden overal rekening mee", zo liet een politiewoordvoerder weten. Volgens omstanders werd gebruik gemaakt van een machinepistool, maar dat kon de politie niet bevestigen.

NOS Teletekst meldt dat het zou gaan om vastgoedhandelaar Kees Houtman. Waarschijnlijk betreft de moord opnieuw een criminele liquidatie, de derde deze week. Vanochtend werd in Thailand topcrimineel John Mieremet vermoord, nadat afgelopen maandag zijn ex-advocaat Evert Hingst het loodje legde.

Update 1:55
Inmiddels heeft de politie bevestigd dat de man die werd geliquideerd, inderdaad de 45-jarige vastgoedhandelaar Kees Houtman is. De twee daders van de moord zijn per auto gevlucht. Houtman was in de jaren '80 en '90 betrokken bij overvallen op geldtransporten.

Het tv-programma NOVA meldde vanavond dat Houtman, net als Mieremet en Hingst, op gespannen voet leefde met oud-Heineken ontvoerder Willem Holleeder, die gezien wordt als de huidige godfather van de Amsterdamse penose. Het Parool meldde gisterenmiddag al, vůůr de moord op Houtman, dat er kennelijk iemand een grote schoonmaak aan het houden is in het Amsterdamse criminele milieu.

Wat betreft de vermoorde John Mieremet liet misdaadverslaggever John van den Heuvel weten hem een paar uur voor zijn liquidatie nog via de telefoon gesproken te hebben. Dat gesprek zal vanavond worden uitgezonden in het nieuwe RTL5-programma 'Bureau Misdaad'. Van den Heuvel sprak met Mieremet over de liquidatie op advocaat Hingst, waarmee Van den Heuvel eigenlijk een interview gepland had voor zijn programma.