Voetbal: Uitslagen Eredivisie (week 43)

Icoon EredivisieDe tiende speelronde in de Nederlandse Eredivisie kende dit weekend geen grote verrassingen. De top vier van de ranglijst - PSV, AZ, Feyenoord en RKC - boekten allemaal een overwinning. Ajax is de grote verliezer en zag de concurrentie weer eens uitlopen.

Koploper PSV ging op bezoek bij FC Twente en wist daar nipt met 1-0 te winnen. Ibrahim Afellay was de matchwinnaar voor de Eindhovenaren, hij scoorde het enige doelpunt uit een vrije trap. Dinsdag krijgt PSV het Italiaanse AC Milan op bezoek voor de vierde speelronde in de Champions League.

AZ bleef in het spoor van de landskampioen. De équipe van Louis van Gaal won in het Zuiderpark simpel van ADO Den Haag: 0-2. Met de zege blijft het verschil met PSV één punt. Feyenoord herstelde zich na de nederlaag van vorig weekend tegen RKC Waalwijk. De Rotterdammers wonnen gemakkelijk met 3-1 bij het geplaagde Willem II en staan weer op gelijke hoogte met AZ. De Tilburgers staan na de nederlaag op de zeventiende plek.

Ajax wist als enige topclub niet drie punten te halen. In de eigen ArenA werd het gebrek aan scorend vermogen weer eens onderstreept in het duel tegen SC Heerenveen. De Amsterdammers konden één van de 29 doelpogingen niet omzetten in een doelpunt: 0-0. Woensdag wacht voor Ajax de belangrijke confrontatie met FC Thun in de Champions League. RKC Waalwijk doet het nog altijd goed in de Eredivisie. De ploeg van Adri Koster won in een Brabantse derby met 4-1 van subtopper NAC Breda. RKC Waalwijk staan nu op een knappe vierde plaats.

Vitesse heeft na de stroeve start een sterke serie neergezet. De Arnhemmers rolden in het Gelredome Heracles Almelo op met 5-1. De Almeloërs zijn na de verrassende start teruggezakt naar de gevarenzone van de Eredivisie. FC Groningen en FC Utrecht wisten hun thuiswedstrijden om te zetten in winst. FC Groningen won nipt van Roda JC (1-0) en FC Utrecht had geen moeite met het bedroevende RBC Roosendaal (4-1). Voor NEC en Sparta Rotterdam hielp het uurtje extra slapen niet, het bleef 0-0 in de Goffert.

Uitslagen:

Vrijdag 28 oktober 2005:

Ajax - SC Heerenveen 0-0

Zaterdag 29 oktober 2005:

ADO Den Haag - AZ 0-2
FC Twente - PSV 0-1
Vitesse - Heracles Almelo 5-1
RKC Waalwijk - NAC Breda 4-1

Zondag 30 oktober 2005:

Willem II - Feyenoord 1-3
FC Groningen - Roda JC 1-0
FC Utrecht - RBC Roosendaal 4-1
NEC - Sparta Rotterdam 0-0

De stand na de tiende speelronde kun je hier vinden.

-
Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!