Frans van Dusschoten (72) overleden

Thomas-W had ons via de nieuws-submit te melden:

Frans van DusschotenIn zijn woonplaats Castricum is afgelopen dinsdag Frans van Dusschoten overleden. De conferencier en imitator begon zijn carrière in 1951, en kreeg in de jaren '70 landelijke bekendheid als aangever voor grappen van André van Duin. Samen met producent Joop van den Ende bedacht Van Dusschoten het concept voor de theaterrevue, waarin hij met Van Duin en Corry van Gorp veel succes oogstte.

Daarnaast was Van Dusschoten vooral bekend door de vele stemmen die hij insprak voor kinderseries als De Fabeltjeskrant, de Smurfen en Paulus de Boskabouter. Zo voorzag hij onder meer Meneer de Uil, Willem Bever, Chico Lama, Brilsmurf, Knutselsmurf, Paulus de Boskabouter en Salomo de Raaf van een stemgeluid. In 1972 haalde Van Dusschoten als Willem Bever de tweede plaats in de hitparade met 'Hup daar is Willem met de waterpomptang'.

Samen met Van Duin was Van Dusschoten onder meer te zien in twee speelfilms; Ik ben Joep Meloen (1981) en De Boezemvriend (1982). In 1993 ging hij met pensioen. Een verzoek van Van Duin om in 2004 aan diens jubileumrevue mee te doen, sloeg hij af. Van Dusschoten, die vandaag in familiekring gecremeerd wordt, is 72 jaar oud geworden.


Van Dusschoten als imitator op een plaatje uit begin jaren 60