Rio verbiedt kaarten met vrouwen in bikini

Icoon opmerkelijk nieuws Beleidsmakers in Rio de Janeiro vinden al jaren dat het sekstoerisme in de stad de spuigaten uitloopt. Alle maatregelen die werden genomen om deze speciale vorm van toerisme in te dammen, bleken niet voldoende te werken. Daarom gooien de regionale autoriteiten het nu over een andere boeg; alle ansichtkaarten waar vrouwen in bikini op staan worden verboden.

Volgens een afgevaardigde van de autoriteiten trekken ansichtkaarten van populaire stranden als Ipanema en Copacabana de verkeerde soort mensen aan als er schaars geklede dames op te zien zijn. De gouverneur van de deelstaat Rio de Janeiro heeft dertig dagen de tijd om het besluit te bekrachtigen.

In maart zijn de Braziliaanse autoriteiten al een intensieve campagne gestart om seksueel misbruik van minderjarigen door toeristen zo goed mogelijk aan te pakken. Overigens staan de lokale autoriteiten niet alleen in hun zorgen; ook de Verenigde Naties hebben onlangs gewaarschuwd voor het groeiende aantal sekstoeristen in Rio.


Of het verbod ook voor toeristeninformatie geldt, is nog onduidelijk