100.000 dollar voor virtueel spacestation

Leafren had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Weird nieuws Jon Jacobs mag zichzelf na een drie dagen durende veiling de trotse eigenaar noemen van een ruimtestation in de 'Paradise V Asteroid Belt'. Hij telde voor dit ruimtestation slechts 100.000 dollar neer. Het gaat hierbij natuurlijk niet om een echt ruimtestation, maar om een virtueel ruimtestation uit het spel Project Entropia.

Centraal in het spel staat een levendige handel van allerlei goederen en diensten. Er wordt in het spel betaald met 'Project Entropia Dollars' (PEDs), die met een vaste wisselkoers aan de Americaanse dollar gekoppeld zijn. Gebruikers kunnen met hun creditcard PEDs kopen, maar ze kunnen hun virtuele geld ook weer inwisselen voor echte dollars.

Sommige karakters hebben het zo goed getroffen dat hun eigenaars hele universitaire studies via het spel hebben bekostigd. Jacobs, beter bekend onder de nickname 'Neverdie', heeft met zijn aankoop het recht verkregen om belastingen te heffen, jachtvergunningen af te geven en grond of huisvesting te verkopen aan andere spelers. Zijn nieuwe ruimtestation komt compleet met een billboard en een winkelcentrum.

Eind vorig jaar kwam het spel ook al in het nieuws, toen een AustraliŰr een virtueel eiland kocht voor 26.500 dollar.

Voor meer nieuws over games kijk je natuurlijk op FOK!games!