Nederlanders krijgen dip van politiek

NU EVEN NIET!!De politiek bezorgt mensen een dip. Maar liefst 18 procent van de Nederlanders zegt zich minder goed te voelen door het 'Haagsch gekonkel'. Dat blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van instantsoepmerk Cup-a-Soup. Behalve van de politiek werden de ondervraagden vooral down van hun financiële situatie en hun werksituatie.

Meer in algemene zin voelt tweederde van de Nederlanders zich weleens minder goed. Vrouwen blijken hier meer last van te hebben dan mannen, 72 tegenover 59 procent. Een weinig verrassende uitkomst van het onderzoek is dat de herfst het meest dipgevoelig blijkt te zijn. In de lente voelen de Nederlanders zich daarentegen juist goed.

De befaamde namiddagdip, waaraan producent Unox maar wat graag haar verzonnen begrip '4 uur Cup-a-Soup' wil hangen, wordt door 40 procent van de ondervraagden herkend. Verder blijkt dat mannen en vrouwen anders omgaan met een mindere geestesgesteldheid. Vrouwen zoeken hun heil in eten en winkelen, waar mannen voor slapen of drinken opteren. Jongeren blijken daarentegen het liefst voor de beeldbuis te kruipen.