'Nazi-tweeling' uit VS populair bij racisten

In Amerika timmert een 13-jarige Californische tweeling aan de weg om bekend te worden als artiest. De twee doen qua voorkomen wat denken aan de bekende Olsen twins, alleen is de boodschap die ze uitdragen stukken grimmiger. Ze maken namelijk nazistisch getinte muziek.

De twee, Lamb and Lynx Gaede, hebben net een album uitgebracht met bijbehorende videoclip en hebben behoorlijk wat fans. De meiden noemen zichzelf blanke nationalisten en gebruiken hun talenten om racistische boodschappen te verspreiden, zo meldt ABC News. David Duke - een bekende Amerikaanse nationaal-socialist en in het verleden actief voor de Ku Klux Klan - gebruikt het stel om zijn publiek te bespelen bij toespraken.

De naam van het duo is 'Prussian Blue', wat refereert aan hun (verre) Duitse afkomst en heldere blauwe ogen. ''Wij zijn trots op onze blanke afkomst en we willen dat blanken blijven bestaan. We willen ons ras beschermen'', aldus de blonde Lynx. De twee zijn door hun moeder vanaf hun geboorte opgevoed met racistische denkbeelden. Een lied dat het duo ten gehore brengt heet 'Sacrifice' en is een eerbetoon aan Hitlers plaatsvervanger Rudolf Hess.


Prussian Blue

Ted Shaw, president van de National Association for the Advancement of Colored People (NAACP), vindt het verdrietig om te zien welke vuiligheid het jonge duo uitbraakt. Ze zijn volgens hem duidelijk een product van hun opvoeding.

Ondanks het succes van 'Prussian Blue' onder blanke nationalisten, nemen de meeste Amerikanen hun racistische boodschap niet aan. Tegen de twee en hun moeder wordt geregeld geprotesteerd en kritiek geuit, ook in hun woonplaats Bakersfield. Dat laatste was tegen het zere been van de moeder van de tweeling, die oordeelde dat Bakersfield niet "wit" genoeg was. Ze verkocht haar huis in de hoop dat zij en de meisjes een volledig witte gemeenschap in het noordwesten van de States kunnen vinden.