Lekkerste koffie in Zutphen en Amsterdam

De lekkerste kopjes koffie van Nederland worden geschonken in Zutphen en Amsterdam. Dat blijkt uit de nationale koffietest van het Algemeen Dagblad. 'De Pelikaan' uit Zutphen staat voor het derde jaar op rij op één. Dit jaar moet het koffie- en theehuis wel de eerste plaats delen met 'De Jaren' uit Amsterdam. De slechtste koffie is te vinden in de 'Kiosk' op het NS-station in Venlo.

Koffie-expert en keurmeester Barend Boot bezocht met een verslaggever van het AD 68 locaties in Nederland, waar telkens twee koppen koffie werden besteld. Sommige locaties werden door lezers aangedragen, anderen werden willekeurig gekozen. De algehele conclusie: de koffie wordt beter én de koffie wordt goedkoper. Toch is meer dan de helft van de koffie nog onder de maat.

Koffieproducent Douwe Egberts neemt afstand van de test. Het bedrijf kwam er niet goed vanaf. DE noemt de test niet objectief, omdat er maar één keurmeester is. Ook vindt de fabrikant de commentaren die bij de rapportcijfers staan, onnodig kwetsend.


Bakje koffie