Arabische Simpsons nog geen groot succes

Simpsons ArabischDe Arabische omroep MBC zendt sinds het begin van de ramadan een Arabische versie van de populaire serie The Simpsons uit. Tot nu toe is deze echter niet geweldig ontvangen. Bij de familie Shamshoon is Bart omgedoopt in Badr, heet Homer Omar en zijn zaken als bier en varkensvlees uit den boze. De stemmen van de karakters worden gedaan door enkele populaire Egyptische acteurs.

Ondanks de grappen en grollen van Omar, die frisdrank drinkt en Arabische koekjes (in plaats van donuts) eet, kunnen veel Arabiërs niet lachen om de serie. "Het was pijnlijk om te zien. Ze waren zo niet-grappig en irritant, die Arabische acteurs. Degene die Homer speelt is één van de meest ongrappige personen die ik ooit heb gezien. Stop er gewoon mee", sprak bijvoorbeeld hoogleraar Abu Khalil. Uitvoerend producer van The Simpsons Al Jean reageerde eveneens niet enthousiast: "Als Homer niet drinkt en geen bacon eet en zich niet gedraagt als een varken, wat waarschijnlijk ook tegen de islam is, dan is het Homer niet."

Helemaal anders is de serie echter niet. De karakters zien er gewoon hetzelfde uit als in de originele Simpsons, Omar is nog steeds lui en Badr nog immer een plaag voor zijn ouders en leraren. Als de serie een succes blijkt, wil MBC meer afleveringen gaan opnemen. "Ik denk dat The Simpsons nieuwe deuren voor ons zal openen. Dit is de start van een nieuw televisie-genre in het Midden-Oosten", zo sprak een woordvoerder. De serie wordt tijdens de ramadan uitgezonden, omdat er dan veel meer tv wordt gekeken in Arabische landen.