Paarden neuken mag, in de stal komen niet

Icoon PaardennieuwsEen vriend van een man die begin juli omkwam na penetratie door een paard is gearresteerd wegens huisvredebreuk. De 54-jarige James Michael Tait filmde de 45-jarige Kenneth Pinyan, terwijl deze laatste anaal genomen werd door een hengst. Pinyan overleed daarbij aan een acute darmperforatie en inwendige bloedingen.

Uit het onderzoek bleek dat de twee samen met een derde persoon vaker 's nachts de stal van hun buren binnenslopen om seks met de paarden te hebben. Volgens de aanklager kon Tait echter niet worden berecht op dierenmishandeling, omdat niet bewezen is dat de paarden lichamelijk nadeel ondervonden van de seksuele handelingen. Bovendien is seks met dieren niet strafbaar in de staat Washington, waar het voorval plaatsvond.

Eerdere vermoedens dat de boerderij een verzamelplaats was voor personen met een seksuele voorliefde voor dieren konden door de Amerikaanse justitie niet hard worden gemaakt. Het koppel dat de boerderij bezit, wordt dan ook niet vervolgd. Ook de derde persoon die in de stallen aanwezig zou zijn geweest ontloopt vervolging, omdat niet bewezen kon worden dat hij bij het dodelijke voorval aanwezig was. Tait wacht bij veroordeling maximaal ťťn jaar celstraf.