Peter R. de Vries lanceert politieke website

Peter R. de VriesMisdaadjournalist en politicus-wannabe Peter R. de Vries zal aanstaande maandag een interactieve politieke website lanceren. De opening van de site EchteDemocratie.nl markeert de start van de campagne van de partij van De Vries, de Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV). De partij moet mee gaan doen aan de eerstvolgende Tweede-Kamerverkiezingen.

Met de website wil de PRDV de bevolking nauw betrekken bij de partijcampagne. Zo zal de mening van internetters worden gepeild over maatschappelijke onderwerpen. Ook wil De Vries de standpunten van de PRDV via de site duidelijk maken. De journalist komt met de site omdat hij denkt dat internet een belangrijke rol zal spelen bij de volgende verkiezingen.

De Vries gaf bij de lancering van de PRDV aan zijn partij 'links noch rechts' te willen plaatsen. Hij wil zich hardmaken voor een sociale dienstplicht voor jongeren en de aanpak van files. De journalist weet zich gesteund door oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting en voormalig voorzitter van Leefbaar Nederland Jan Nagel. Ook mediatycoon John de Mol liet onlangs in een interview weten de politieke aspiraties van De Vries te willen ondersteunen.