Van Moorsel Lingeriedraagster van het Jaar

Leontien Zijlaard-van Moorsel is gekozen tot Lingeriedraagster van het Jaar. Volgens de Nederlandse lingeriebranche verdient de oud-wielrenster de titel omdat zij sport en prestaties "op onnavolgbare wijze heeft weten te koppelen aan een honderd procent vrouwelijke uitstraling en perfecte persoonlijke verzorging, onder meer door altijd bewust mooie lingerie te dragen."

Van Moorsel won in haar lange carrière vele titels en veroverde in totaal vier gouden, één zilveren en één bronzen medaille op de Olympische Spelen in Sydney (2000) en Athene (2004). Behalve door haar prestaties, viel ze vaak ook op door haar uiterlijk. Regelmatig stapte ze flink opgemaakt en met speciaal gelakte nagels op haar fiets. Ze vindt het dan ook mooi om daar nu eens een titel voor in de wacht te slepen. "Als ik niet was gaan wielrennen, was ik wel iets gaan doen in de mode; lingerie, sieraden of haar. Ik vind dat allemaal erg leuk", aldus Van Moorsel.

De 35-jarige zegt het belangrijk te vinden om "enigszins gekleed" voor de dag te komen. "Ik werd er vroeger door mijn collega's op de fiets echt om uitgelachen. Ze hadden toch zoiets van 'wat is dat voor meid met die gestifte lippen'. Maar nu zie je ze in ons team allemaal met een lipgloss. (...) Bovendien is het voor het publiek toch ook leuk om er als wielrenster een beetje goed uit te zien en wie bepaalt overigens dat dat niet zou mogen?"

Ook haar ondergoed vindt de Boekelse belangrijk: "Vooral in de sport is het erg belangrijk dat onderkleding goed zit. Bij hardlopen moet je bijvoorbeeld geen naden in je ondergoed hebben. Bij wielrennen is het weer erg belangrijk dat het stevigheid geeft, want met zware borsten over een klinkerweg rijden is niet echt prettig kan ik je zeggen." Maar, zo zegt ze, "alles moet ook bij elkaar passen." Geen bruine oma onderbroek met pikante paarse bh voor Van Moorsel dus.


Lingeriedraagster van het Jaar Leontien Zijlaard-van Moorsel