VVD-afdelingen verlangen terug naar Wiegel

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

Hans WiegelLokale afdelingen van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) willen dat Hans Wiegel (64) terugkeert als lijsttrekker. Het Alphense gemeenteraadslid Robert Blom is daarom een actie gestart om de oud-partijleider te bewegen zich kandidaat te stellen. "In plaats van de 28 zetels die we nu hebben, weet ik zeker dat we - met Wiegel - 43 zetels pakken", stelt Blom.

"Op dit moment lijkt de partij niet in staat te zijn een kandidaat te leveren voor het lijsttrekkerschap die op een brede steun kan rekenen van potentiële kiezers. Gelet op de neigingen van vele partijen zich rechtser op te stellen, neemt de concurrentie toe. Daarom is het van doorslaggevend belang op korte termijn een charismatische lijsttrekker aan te wijzen die de VVD in een stroomversnelling brengt. Dit zou ook de resultaten van de komende gemeenteraadsverkiezingen in positieve zin beïnvloeden", zegt Blom in een interview aan de Metro. Hij is zich ervan bewust dat door de actie partij-aanvoerder Van Aartsen gepasseerd wordt. "De heer Van Aartsen is zeker deskundig, maar heeft geen charisma. Dat hij met deze actie gepasseerd wordt, daar heb ik geen boodschap aan."

Voor de volgende verkiezingen zal de lijsttrekker van de VVD voor het eerst via een referendum onder de partijleden worden aangewezen. Tot dusver is Van Aartsen echter de enige die zich openlijk kandidaat heeft gesteld. Liberale kopstukken als Rita Verdonk, Gerrit Zalm en Mark Rutte lieten inmiddels al weten niet beschikbaar te zijn, en stelden zich op achter de kandidatuur van de huidige fractievoorzitter.